Sinds de oprichting in 1956 staat de Eredivisie garant voor sportiviteit, spanning en emotie. Miljoenen mensen beleven plezier aan het Eredivisie voetbal en de clubs spelen dan ook een belangrijke rol in de samenleving. Voetbal is er voor iedereen en overlapt de gehele maatschappij. De Eredivisie verbroedert onbekenden, verbindt families, overstijgt generaties en passioneert jong en oud. Ongeacht geloofsovertuiging, afkomst of status.

Daarom is voetbal bij uitstek geschikt om mensen en bevolkingsgroepen te binden. De Eredivisie en de achttien Eredivisieclubs staan midden in de samenleving, waarbij de betrokkenheid niet ophoudt bij de poorten van het stadion. De Eredivisie is er namelijk voor iedereen en is dé verbindende partij om kansen te bieden en te benutten voor een gezonde, vitale, duurzame én sterke samenleving.

Samen met de clubs nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit doen we voor de fans én met onze fans, clubs en partners. Zowel in het stadion, als in de maatschappij. Om die reden ontplooit de Eredivisie in samenwerking met de clubs talloze initiatieven met voetbal als drijvende kracht om fans letterlijk in beweging te brengen.  Onze voornaamste ambitie is een gezonder en vitaler Nederland. Een fitte geest in een fit lichaam.

Bekijk hieronder onze maatschappelijk initiatieven

Samen met de (maatschappelijke) partners heeft de Eredivisie diverse initiatieven ontwikkeld, zoals Oldstars of de Maatschappelijk Speler Eredivisie. Bekijk hieronder een overzicht van de initiatieven die vanuit de Eredivisie CV georganiseerd worden.