EREDIVISIE OLDSTARS

OldStars is ontwikkeld door de Eredivisie, het Nationale Ouderenfonds en de VriendenLoterij met als doel 60-plussers op een leuke, sociale en verantwoorde manier meer in beweging te krijgen. Bij OldStars kunnen 60-plussers lekker voetballen in hun eigen tempo met leeftijdsgenoten en werken aan hun fitheid.

CONDITIE & CONTACT

Speciaal voor 60-plussers biedt OldStars de mogelijkheid om onder professionele begeleiding op een leuke manier aan conditie te werken en meteen mensen met dezelfde passie te ontmoeten.

OldStars begint iedere week met een kop koffie en een goed, sportief gesprek. Daarna volgt het sportieve deel met kracht- en lenigheidsoefeningen en een partij ‘walking football’. Dat is voetbal zonder rennen, zonder keepers en de bal niet boven heuphoogte, dit om blessures te voorkomen.

Bij OldStars gaat het niet zozeer om de uitslag van de wedstrijd maar meer om het meedoen. Gezellig samen zijn en werken aan een goede conditie staat voorop. Want met vrienden voetballen is leuk op je tiende, maar ook als je 66 bent.

WAAR VIND IK EEN OLD STAR-TEAM?

Er zijn nu Old Star-teams bij FC Groningen, sc Heerenveen, SC Cambuur, Heracles Almelo, Vitesse, PSV en ADO Den Haag. Om zoveel mogelijk 60-plussers de kans te geven zich aan te sluiten bij een Old Star-team zullen meer Eredivisieclubs gaan deelnemen. Sinds 2014 is ook de KNVB betrokken bij OldStars.

GA NAAR OLDSTARS WEBSITE


EREDIVISIE OLDSTARS TOERNOOI 2017

In het kader van Nationale Ouderendag, worden net zoals vorig jaar,  op 6 oktober 2017 de OldStars teams van alle betaald voetbal clubs uitgenodigd voor het Eredivisie OldStars Toernooi, wat samen met het Nationaal Ouderen Fonds wordt georganiseerd. Gedurende de dag zal ieder team zal vier wedstrijden spelen volgens de Walking Football principes. Naast de bekende klassiekers en derby’s, zijn er nog veel meer bijzondere momenten. Zo wordt er een gezamenlijke warming up gedaan onder begeleiding van een bekende trainer, trappen ex-internationals het toernooi af met een pot walking football tegen kamerleden uit Den Haag en zijn er leuke side-events om sportief en gezellig bezig te zijn gedurende de dag. 

Hiermee wordt aan het bredere publiek getoond dat het betaald voetbal zich inzet voor een gezonde en sociale samenleving, worden amateurverenigingen geënthousiasmeerd aan de slag te gaan met OldStars, krijgen politici de kans om OldStars te zien én te ervaren en hebben natuurlijk 500 60-plussers een geweldige sportieve dag, op Nationale Ouderendag.

Het Eredivisie OldStars Toernooi vindt plaats van 10.00 tot 18.00 uur in het Cars Jeans Stadion van ADO Den haag.