Nieuws

Definitieve programma Eredivisie 2017-18

Het nieuwe Eredivisieseizoen begint op 11 augustus met de wedstrijd ADO Den Haag - FC Utrecht. In de eerste speelronde van de Eredivisie staan verder onder andere Feyenoord – FC Twente, Heracles Almelo - Ajax en PSV – AZ tegenover elkaar. De eerste 'topper' in de Eredivisie is op 17 september: PSV - Feyenoord. 

Het competitieprogramma voor de Eredivisie en Jupiler League is donderdag definitief vastgesteld. Eerder werd het conceptprogramma bekend gemaakt door de KNVB, dat een dag later door clubs, gemeenten en politie werd bekeken. In totaal zijn 26 wijzingen aangebracht in het conceptprogramma. In alle gevallen gaat het om relatief kleine ingrepen zoals het veranderen van een speeldag of speeltijd. De planning van de klassiekers blijft ongewijzigd, evenals het openingsweekend.

Europees voetbal belangrijk voor Nederland

In het competitieprogramma wordt volgens de KNVB zoveel mogelijk rekening gehouden met de Nederlandse Europees voetbal spelende ploegen. Dit houdt in dat deze teams zoveel mogelijk rust krijgen voorafgaand aan hun wedstrijden. Het is immers in ieders belang dat Feyenoord, Ajax, Vitesse, PSV en FC Utrecht zo goed mogelijk presenteren in Europa. Dit jaar is er weer minimaal 72 uur rust voorafgaand aan Europese duels ingepland. Dit was ook de nadrukkelijke wens van clubs en trainers.

Dit moet leiden tot een optimale voorbereiding voor clubs op Europese wedstrijden en, net als afgelopen seizoen, tot topprestaties. Verder zal een club die op donderdag Europees speelt, altijd een late zondag wedstrijd om half drie of kwart voor vijf, toegewezen krijgen. Alleen bij een thuiswedstrijd na de Europa League wordt in een uiterst geval om 12:30 uur gestart.

Langere zomervakantie voor supporters

Het seizoen 2017/’18 in de Eredivisie begint één week later dan gebruikelijk en de Jupiler League zelfs twee weken, dit betekent dat er een langere zomervakantie is voor supporters. Dit was een wens vanuit de clubs om ervoor te zorgen dat supporters de seizoensopening van hun team niet hoeven te missen. De Eredivisie heeft verder een winterstop van drie weken, van 25 december tot en met 18 januari. Omdat er in het programma ook rekening gehouden moet worden met het WK 2018 in Rusland, waar clubs op 21 mei hun spelers voor moeten afstaan, kent de Eredivisie drie midweekse speelrondes.

Volledige competitieprogramma

Klik hier om het volledige speelschema in de Eredivisie & Jupiler League te bekijken!

Eerste speelronde in de Eredivisie 


Programma van jouw favoriete Eredivisieclub?

Inmiddels hebben een aantal Eredivisieclubs hun eigen wedstrijdprogramma bekend gemaakt. Hieronder een selectie:

| Deel via