Nieuws

Gouden Elftal: Stem nu op je favoriete rechtsbuiten uit 60 jaar Eredivisie

FOX Sports en de Eredivisie vieren dit seizoen het 60-jarig jubileum van de Eredivisie. Als eerbetoon aan de allergrootste voetballers en trainers uit deze rijke historie, kan iedereen zijn stem laten horen voor hét Gouden Elftal. Wie is volgens jou de beste rechtsbuiten in 60 jaar Eredivisie? Ruud Gullit, Sjaak Swart, Gerald Vanenburg, Luis Suarez of Johnny Rep? 

Ruud Gullit verscheen op 16-jarige leeftijd bij Haarlem, waarna hij zich bij Feyenoord en PSV ontwikkelde tot een wereldtopper. Gullit heeft drie landstitels en twee Europa Cups 1 op zijn naam staan, terwijl hij twee keer uitgeroepen is tot Wereldvoetballer van het jaar. 

Sjaak Swart, in de voetbalwereld ook wel Mister Ajax genoemd, debuteert op 18-jarige leeftijd en is 17 seizoenen lang de vaste rechtsbuiten van Ajax. Swart is met 463 competitiewedstrijden de speler die het meest voor Ajax in actie komt en hij wint alle prijzen die op clubniveau te winnen zijn (8x landstitel, 3x Europa Cup 1).

Gerald Vanenburg is de eeuwige pleintjesvoetballer, eerst bij Ajax, daarna bij PSV en FC Utrecht. Hij bedenkt nieuwe passeerbewegingen en kan zowel met links als rechts alles met een bal. Vanenburg wint in zijn carrière 8 landstitels en in 1988 de Europa Cup I met PSV en het EK met Oranje. 

In 2006 is Luis Suarez met 1,6 miljoen de duurste aankoop tot dan toe voor FC Groningen. Suarez toont zich een snelle leerling en na een afgedwongen transfer naar Ajax groeit hij uit tot een van de gevaarlijkste spelers van de Eredivisie. Na ruim 3  seizoenen Ajax volgen transfers naar Liverpool en FC Barcelona, waar hij met Neymar en Lionel Messi de beste aanvalslinie ter wereld vormt.

Johnny Rep is door zijn looks én talent een van de eerste voetballers met een popsterrenstatus. Vooral bij Ajax weet de frivole rechtsbuiten te imponeren, waar hij in 1972 zijn grote doorbraak beleeft: hij scoort 2x in de finale om de wereldbeker tegen Independiente. Rep wordt met Ajax 2 keer landskampioen, wint 2x de Europa Cup I en speelt in de WK-finales van 1974 en 1978.

Wie is jouw favoriete rechtsbuiten uit 60 jaar Eredivisie? Laat je stem horen op www.goudenelftal.nl 

STEM NU OP JE FAVORIETE RECHTSBUITEN UIT 60 JAAR EREDIVISIE

| Deel via